ROSÉ letní koktejly

ROSÉ letní koktejly

Překvapte své přátele dokonale osvěžujícím rosé koktejlem!

VYTVOŘTE pro sbe a své přátele drinky a koktejly z růžových vín, které v horkých letních měsících dokonale osvěží, zlepší náladu a rozzáří celý den.

Každý týden nový osvěžující drink!

V průbehu celého léta vám budeme přinášet tipy a triky na růžové koktejly.


Vína 
na výrobu koktejlů můžete zakoupit v obchodních řetězcích po celé ČR nebo objednat na eshopu ZDE.

Ovocný ráj

Pokud hledáte způsob jak si zpříjemnit horký letní den, kombinace růžového vína, ovoce a ledu je přesně to, po čem toužíte. Také můžete popustit uzdu fantazii a přidat například maliny nebo jakékoliv letní ovoce.

Jak na to?

Sklenici přibližně do půlky zaplníme ledem z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.

Ingredience: polosuché moravské Zweigeltrebe rosé, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup.

Polibek v oblacích

Rádi experimentujete? Tento drink v sobě spojuje jen to nejlepší. Růžový sekt, ovoce a stále ještě nový hit ve fromě zázvorové limonády, která je velmi zdravá a plná chuti. Ideální pro letní posezení s přáteli nebo s rodinou.

Příprava:

Sklenici zaplníme do půli ledem, nasypeme pár malin, přelijeme sektem, doplníme do plna ledem a na závěr dolijeme zázvorovou limonádou.

Ingredience: růžový sekt (demi), zázvorová limonáda, maliny, led

Letní vánek

Tento drink je vhodný pro horké letní dny. Kdy jediná vaše starost je držet se ve stínu a pravidelně doplňovat ty správné tekutiny.

Příprava:

Lehký a osvěžující vinný rosé koktejl připravíme velmi jednoduše.  Sklenici zaplníme do půli ledem, nasypeme pár malin, přidáme víno, doplníme do plna ledem a na závěr dolijeme jemně perlivou sodou.

Ingredience: polosladké nebo polosuché moravské víno např. Zweigeltrebe rosé, jemně perlivá voda nebo soda, maliny, led

Fairy Rosie

Vinnému střiku se u nás v poslendích letech dostává stále větší oblibě. Přemýšleli jste však už o tom, jak si ho vylepšit? Zkuste si připravit tento svěží, ovocný koktejl a vylaďte si tak svoje pondělí a vlastně celý týden. 

Příprava:

Ve sklenici na víno se silnější čirou stěnou lehce rozmělníme dvě jahody a dužinu z jednoho citronového kolečka a promícháme. Přidáme cukrový sirup bez ovocné příchutě, dolijte suchým rosé vínem, dosypejte ledovou tříští a vrch přelijte jemně perlivou vodou. Nakonec vrch ozdobíme celými jahodami s jahodovými listy a celými lístky máty na stopce.

Ingredience: koktejl: 1 dcl André Rosé suché, 0,2 dcl cukrový sirup bez příchutě, 2 ks rozpůlených jahod, 1 ks dužina citronového kolečka, 1 dcl jemně perlivé vody, obloha: celé jahody, mátové lístky

Rosé-rosé koktejl

Velmi jednoduchý a na přípravu také rychlý rosé vinný koktejl. Nezaskočí vás ani nečekaná návštěva.

Jak na to? 

Do 1,5 l džbánku vsypeme kostky ledu, dolijeme 3 dl jakostní moravské Zweigeltrebe Rosé polosuché víno, doplníme na kousky krájenými jahodami, přelijeme 4 cl jahodového sirupu, zakápneme 0,05 cl citronové šťávy (nebo dle vlastní chuti) a doplníme do plna 7 dl jemně perlivé vody. Do čiré vyšší sklenice vsypeme kostky ledu a ozdobíme lem celou jahodou.

Malá poznámka :-) nebojte se (nejen) u tohoto receptu experimentovat s různými druhy růžových vín.

Ingredience: 0,3 dl polosuché moravské Zweigeltrebe rosé, 4 cl jahodový sirup, 0,05 cl citronová šťáva, 0,7 dl jemně perlivá voda, jahody, kostky ledu

Šumivě růžová Granita

Věděli jste, že květy jsou dekorací v našich bytech a na zahrádkách, ale také že je můžeme naservírovat třeba k obědu, nebo jako součást nápojů?

Vyzkoušejme jeden takový, na přípravu opravdu velmi jednoduchý recept, z růžového šumivého vína. Tento nápoj je vhodný i v případě, že máte formálnější návštěvu.

Vzhledem k tomu, že šumivá vína mají tendenci být víc ostrá a aromatická, kopeček vína z ledových krystalů s bublinkami nám poskytne zajímavý ochlazující zážitek.

Jak na to?

V hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme krystal cukr a mícháme až do rozpuštění, poté necháme zcela vychladnout. Naplníme do formy na led (či ledové koule), dolijeme růžovým šumivým vínem Charmat Rosé Brut. Zmrazíme, dokud nevznikne tlustá vrstva krystalů (což trvá přibližně dvě hodiny), a poté vysypeme z formy a vidličkou rozdrtíme led na krystaly. Pokračujeme v mrazení po dobu 8 až 10 hodin, dokud nebude konzistence tříště pevná. Zformujte (např. menší naběrací lžící) do malých koulí, ozdobíme okvětními lístky růžové růže, vložíme do koktejlových skleniček a ihned podáváme.

Ingredience: 1½ šálku vody, ½ šálku cukru (krystal), 1 láhev šumivého růžového vína Charmat Rosé Brut, růžové okvětní lístky růže (pozn.: ve specializovaných květinářstvích nám poradí s výběrem vhodného druhu ke konzumaci), čiré martini-koktejlové skleničky, forma na výrobu ledu (tříště)

Tuto ledovou tříšť (granita) servírujeme v kopečcích zdobených čerstvě natrhanými okvětními lístky růže, samozřejmě růžovými.

A propos Granita je druh zmrzliny, ve formě ledové tříště, lehce vyrobitelné doma za pomocí mrazáku ;-)

Sladké snění

Jak na to?

Do sklenice vložíme led, na něj plátky hrušky a do 2/3 zalijeme rosé vínem. Poté dolijeme perlivou vodou nebo sodou a zakápneme 2 cl fialkovým sirupem, ozdobíme jahodami.

Ingredience: suchá nebo polosuchá moravská Frankovka Rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda, jahody

Jahodové mrazené rosébony

Mražená delikatesa, kterou lze doplnit jakýkoliv rosé koktejl :-)

Jak na to?

Do formy na silikonové bonbony nalijeme ca do 3/5 výšky růžové víno, vložíme do mrazáku a necháme po dobu ca 45–60 min. mrazit až získá (hutně) namrzlou konzistenci. Rozmixujeme 0,5 kg čerstvých jahod, přidáme 10 dkg cukru krystal, dodáme půl sáčku vanilkového cukru, zalijeme ca 2-3 dcl vody, dobře rozmixujeme na co nejjemnější jemnou kaši a nalijeme do silikonových forem na již zmrazené růžové víno (to zabraňuje usazování pyré na dně formy), vršek ca 1/5 dolijeme opět vínem až po okraj formy. Necháme přes noc zmrazit.

TIP: Na pyré můžeme použít jakýkoliv rodinný recept ;-)

Ingredience: rosé víno, 0,5 kg jahod, 10 dkg cukru krystal, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2-3 dcl vody, forma na výrobu ledu (kostky)

„Elite“  - růžové léto v láhvi

Víte že některé květiny a jejich lístky jsou jedlé? Pojďme vyzkoušet koktejl do kterého použijeme okvětní lístky růže! :-o  :-)

Jak na to?

Formu na led naplníme do plna vodou a vložíme do každé přihrádky jeden jedlý okvětní lístek růžové růže a necháme zamrazit po dobu 6 až 8 hodin. Když jsou kostky ledu zcela zmrzlé, vyskládáme je na dno vyšší čiré koktejlové sklenice.

Kostky zalijeme chlazeným moravským jakostním suchým růžovým vínem Frankovka Rosé a doplníme po okraj jemně perlivou minerální vodou. Poměr vína a minerální vody je ca 2:1. Ozdobíme větvičkou čerstvé levandule.

TIP: S výběrem okvětních lístků vhodných ke konzumaci nám poradí ve specializovaných květinářstvích, zde je lze také zakoupit. Seznam takovýchto květinářství je lehce dohledatelný na inernetu.

Ingredience: voda na výrobu ledu, jedlé okvětní lístky růžové růže, moravské jakostní růžové víno Frankovka Rosé, jemně perlivá minerální voda, větvičky levandule (na ozdobu), čiré píšťalové koktejlové skleničky, forma na výrobu ledu (kostky)

(Ne)vinný Rosé střik

Osvěžující letní pití s minimem kalorií.

Nebojme se kombinovat víno a vodu. V kolébce vína Francii je takovýto nápoj naprosto běžná záležitost např. u oběda nebo při práci na zahradě atp. Tento drink nejen že nás osvěží, ale má také minimum kalorií a nezvyšuje chuť k jídlu, což ocení asi především dámy a možná pánové ;-)

Jak na to?

Do 0,2 dcl skleničky nalijeme ca 1/3 rosé vína, což je vhodný poměr pro tento drink. Zbytek, přibližně 2/3 výše skleničky, dolijeme vodou. Můžeme použít vodu jak neperlivou, tak perlivou. Skleničku však nikdy nenaléváme vrchovatě.  Nakonec do skleničky vsypeme několik kostek ledu.

TIP: U tohoto drinku můžeme vodu kombinovat nejen s vínem růžovým vínem, ale také s bílým.

Ingredience: růžové jakostní víno, voda, led

Léto na venkově

V jednoduchosti je, nejen letní,  krása :-)

Jak na to?

Do sklenice nalijeme višňový džus, zaplníme do půli ledem a přidáme nakrájené jahody. Na závěr doplníme sklenici ledem, přidáme víno a sekt.

Ingredience - jedna sklenice: 70 ml moravského růžového suchého vína, 70 ml moravského růžového sektu (brut), 70 ml višňového džusu, jahody, led

18

Osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, pokud vám ještě nebylo 18 let, doporučte naše stránky rodičům.