TIP na koktejl - Růžový eskymák
Dokonalý požitek zaručují správně vychlazená růžová vína. V letních dnech si pro osvěžení dopřejte hned k obědu jednu skleničku a večer překvapte své milé nebo známé ROSÉ KOKTEJLY připravenými podle našich návodů, které najdete příští dny v sekci aktuality. V této budeme v průběhu léta postupně přidávat popisy na výrobu těchto osvěžujících nápojů z růžového vína.
Vybírat můžete celkem z jedenácti variant růžových tichých a šumivých vín.
Růžový eskymák!
Výroba rosé koktejlu, díky kterému se přeneseme do Grónska, do země sluníčka, sněhu a ledu – jen ten led bude jaksi … růžový :-)
Jak na to?
V hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme krystal cukr a mícháme až do rozpuštění, poté necháme zcela vychladnout. Naplníme do formy na led (či ledové koule), dolijeme růžovým perlivým vínem FRIZZANTE ROSÉ. Zmrazíme, dokud nevznikne silná vrstva krystalu (cca 2 hod.). Poté vysypeme z formy a vidličkou rozdrtíme led na krystaly. Pokračujeme v mrazení po dobu 8 až 10 hod., dokud nebude konzistence tříště pevná. Zformujeme do malých koulí, ozdobíme okvětními lístky růžové růže, máty a vložíme do koktejlových skleniček, dolijeme perlivým FRIZZANTE ROSÉ.
Ingredience
1,5 šálku vody, 0,5 šálku cukru (krystal), 1 láhev polosladkého perlivého růžového vína FRIZZANTE ROSÉ, růžové okvětní lístky růže, koktejlové skleničky, forma na výrobu ledu (tříště)
Nechte se unášet svěží chutí a ovocnou vůní růžových vín.
Templářská vína můžete zakoupit v obchodních řetězcích po celé ČR nebo objednat ZDE.